perjantai 23. elokuuta 2013

Vahvasti jaksaa vääntää

Lupasin postata Varpu Heikkisen kisamatkasta lisää.
Matka SM-kisoihin ei auennut yhden oven vaan useamman oven kautta. Esiintymisvarmuutta haettiin Tampereen kautta aina Oulusta asti.
Lavaesiintymistä kun ei voi harjotella kuin lavalla. Oulusta Varpu siis sai sijoituksen 5. eli paikka Lahden Suomenmestaruuskisoihin oli varmistunut.

Kuinka tähän on päästy?
Varpu on harrastanut kuntoilua ja salia jo vuosikausia, eli jos siis makaat soffalla ja haaveilet näistä mittelöistä, valmistaudu vuosien treenaamiseen! :D

Varpun kisadiettaus aloitettiin vain 8vkoa ennen kisoja sillä hänen rasvaprosenttinsa on normaalistikin hyvin matala. Kisohin rasvaprosentti laskettiin tasolle 3.2
Aika usein kisadiettaus joudutaan aloittamaan jopa puoli vuotta ennen kisoja!
Dietin aikana ruokavalio on hyvin tarkkaan laskettu, jopa veden määrää myöden. Syöntiajat ovat myös kellontarkkoja, joten kisaajan täytyy sisäistää kuntoilun lisäksi tarkkaan säädelty aikataulu. Oikeastaan mitään valmista ei voi syödä, vaan kisaaja valmistaa raaka ruuasta ruokansa jotta todella tietää mitä suuhunsa laittaa ja paljonko. Valmisateriathan sisältävät valtavia määriä lisäaineita, suolaa, mausteita ja jopa sokereita.
Bodyfitness kisaajien ruokavalio koostuu paljoltikin kanasta, kalkkunasta, valkuaisesta, puurosta, riisistä, tomaatista jne.
Toki valmentaja kisaajan kanssa yhdessä miettii ja laatii niin ruoka kuin treeniohjelmankin. Ohjelmia säädellään sitten matkan varrella kisaajan kropan antamien vinkkien mukaan.
Varpu treenasi salilla n. 4-5krt/vko lisäksi sitten aamulenkit.

Koska kisaajien rasvat ovat todella alhaalla useat kilpailijat ottavat itselleen silikonirinnat. Rintahan on rasvakudosta joten paljon ei ole bikineihin laittamista ilman pientä avustusta.

Bikinit teetätetään joka kisaajalle ja loistavat strassit ja upeat kivet kiinnitetään niihin käsin. Hintaa biksuille voi kertyä 300 jopa tuhanteen euroon.

Kisaajat värjätään tummalla ihovärillä jotta lihakset tulevat kauniimmin esille. Aikaa tähän operaatioon kuluu muutama tunti, sillä ihovärin on kuivuttava hyvin ennen uuden kerroksen levittämistä.

Lisäksi tietysti meikki ja kampaus joista olikin enemmän postauksessa vahvaa vääntöä.

Laji ei siis taida sopia ihmisille joilla ei ole pitkäjännitteisyyttä! :D Ja toki harrastukseen saa rahaakin uppoamaan ihan mukavia summia.

Upea laji johon olen näin sohvaperunana tutustunut pikkuhiljaa. 1.9 sitten jännitetään kuinka Varpun käy isolla lavalla Lahdessa. Tsemppiä SM-kisoihin Varpu Heikkinen ja koko edustamasi tiimi Team Fullmetal!!
<3

Kuvat, ensimmäinen ja viimeinen kuva kuvattu Oulun kisoissa, keskimmäinen Jyväskylässä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti