maanantai 29. heinäkuuta 2013

Millä sinä peset tukkasi?

Olemmeko kaikki tehokkaan markkinakoneiston sätkynukkeja? Ehkä, ehkä emme.... Niin paljon tulee tv:stä, lehdistä, mainoksista erittäin houkuttelevia mainoksia... Eikö?? Käytä tuotetta A niin näytät ainakin 20v. nuoremmalta, Osta tuotetta B niin tukkasi kiiltää, on paksu ja kaunis, hanki tuote C niin laihdut vaikka söisit kuten ennenkin....
Voi kunpa kaikki tämä olisikin totta!
Mutta, mutta, mutta :( Näin ei tietenkään ole! Markkinakoneisto myy mielikuvia, ripsiväri mainokset ovat loistava esimerkki tästä! Osta tuote D ripsiväri niin saat kaarevat, pitkät ja paksut ripset vaikka omasi olisivat kuin sianporsaalla.
Pakkohan näihin lauseisiin on uskoa.... Vai onko ? Saammeko olla kriittisiä, saanko minä hius-ja kauneusalan ammattilaisena purnata vastaan vaikka itsekin myyn alan tuotteita??
Saan! Ja vastuullisena ammattilaisena minulla on mielestäni myös velvollisuus kertoa totuus, ei kauniita markkinalauseita!
Millä sinä siis peset tukkasi? Oletko kuullut tämän legendaarisen urbaanilegendan.... Kaupan sampoot ja hoitoaineet sisältävät rasvaliukoista silikoonia joka kertyy ihohuokosiin ja hiukseen jolloin esim. hiusvärit eivät onnistu.... ARG VÄÄRIN! Näin ei ole, kosmetiikassa käytetään vain vesiliukoisia silikooneja jotka eivät kerry yhtään minnekään!!
Tämä tarina alkoi erään kilpailevan yrityksen markkinamiesten suusta, kilpailijan tuote piti päihittää, hinnalla millä hyvänsä!
Miksi minä maksaisin sampoosta 40eur jos saan marketista samaa tuotetta alle 10eurolla??? Tärkeintähän on miltä tuote juuri sinusta tuntuu, toimiiko se sinun hiuksissasi? Jos saan hiukseni halvalla tuotteella pehmeiksi ja kiiltäviksi, miksi ostaisin saman tunteen nelinkertaiseen hintaan? Toki joskus on ihanaa mennä mukaan logoleikkiin, kalliit purkit näyttävät hyvältä hyllyssä, mutta tuntuvat pahalta lompakossa :D
Inci listoja vertailemalla saattaa löytää yllätyksiä.... Eräskin erittäin arvokas ns. lämpösuoja osoittautui incilistan mukaan hajustetuksi vedeksi...
Kosmetiikkaa ostetaan tunteella ei järjellä.... vai onko näin? Sinä päätät!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti